maandag 25 februari 2013

Niet meer op aarde passen


Dodo
Steeds meer mensen passen niet meer op Aarde. De vermoeidheid is vreselijk groot, ze zijn het eindeloze gezeur zat, de druk van de maatschappij om te presteren, om in vakjes thuis te moeten passen, het gareel. Maar dat gareel is altijd van iemand anders. Veel mensen worden dag in dag uit gedwongen om in iemand anders’ gareel te lopen. 

Onrechtvaardigheid is de norm. Iemand van begin 50 die werkloos is geworden wordt fijngemalen tussen het UWV (lees: de actuele politieke situatie) en de arbeidsmarkt (lees: de actuele economische situatie.) Het UWV zet de mensen onder druk, omdat een verzekeringsmaatschappij die het UWV nu eenmaal ik, niet bedoeld is om geld uit te keren maar om zo hoog mogelijke premies te berekenen. De arbeidsmarkt zit op slot, zoals dat heet. Er is geen beweging meer, oudere mensen worden niet meer aangenomen omdat ze relatief duur zijn en dus worden alleen de jonkies nog aangenomen. Ook dat wordt overigens steeds minder, want de bedrijven laten je eerst zo lang mogelijk stage lopen en als je niet bevalt, mag je alsnog weg. Veel kleine bedrijven draaien op steeds nieuwe stagiaires. Ook mensen die achterin de 40 zijn worden genegeerd, hetgeen een jaar of twee, drie geleden nog niet het geval was. Alle druk wordt bij de werkloze gelegd–alsof hij heeft gevraagd dat hebzucht de norm werd. De werkloze wordt door de politiek gecriminaliseerd.

De kranten staan vol met criminaliteit op hoog niveau. Natuurlijk: vroeger bepaalde het hogere echelon van de maatschappij wie er vervolgd moest worden, zodat ze de schijn konden ophouden en zelf niet in het volle daglicht zouden komen te staan. Criminaliteit van anderen was tenslotte een aanslag op de financiĆ«le status die de echelons voor zichzelf hadden gereserveerd. Maar om van de hogere echelons van de maatschappij te behoren, zijn er op een bepaald moment misdaden begaan. Corruptie, fraude, verkeerde vriendjes  die je hebben gesteund en die zich niet laten wegsturen nu je hoog in de boom terecht bent gekomen. De katholieke kerk is gebouwd op moord en doodslag, iedere bestaande subsidiepot wordt door handige jongens leeggeroofd zodat degene die echt aanspraak op subsidie zou kunnen maken, niets krijgt, omdat de pot leeg is. Europese, regionale subsidies–overal is sprake van fraude.

Een instantie als de FBI heeft jarenlang gedraaid op mensen die nog grotere criminelen waren dan degenen die ze vervolgden. De politie van Los Angeles heeft iedere rel die er inde afgelopen jaren zijn geweest, The Zoot Suit Riots tijdens WO II, The Watts Riots in de j’60 en Rodney King in 1992, volledig aan zichzelf te danken. Een fascistische, racistische paramilitaire organisatie. Niet meer, niet minder. Geen wonder dat men al vanaf de jaren zestig bezig is om door middel van tv-series het imago van de FBI en de LAPD op te vijzelen.

Economie is belangrijker dan volksgezondheid. Suiker is een populair gif dat in grote hoeveelheden op de markt te krijgen is. Het is al heel lang bekend dat het ziekmakend is, maar er gaat zo vreselijk veel geld in om, dat het nooit verboden zal worden omdat het een gevaar voor de volksgezondheid is. Hetzelfde geldt voor koeienmelk. Nu zijn zeker 75% van de kinderen niet in staat om koeienmelk te verteren, ze worden er ziek van. Maar de economie  en het productschap schrijven voor, dat koeienmelk gezond is. De aandacht van de producenten, die dit allang weten, wordt in de reclame-uitingen verlegd naar vrolijkheid, gezelligheid, zonneschijn, gelukkige blanke kindertjes met blauwe ogen genieten van melkproducten. Dat die kinderen ziek worden van hun product is niet interessant. Zo houd je de medische stand intact. 25.000 operaties per jaar voor niets uitgevoerd, klachten die met medicatie opgelost zouden zijn geweest. Hoe meer operaties, hoe groter de vergoedingen. Geldzucht, hebzucht en fraude zijn de medische norm geworden.

Ondertussen heerst er heel veel verontwaardiging over Griekenland. Al onze centjes gaan er naar toe–och wat zijn we toch zielig met onze verwachte koopkrachtdaling van een HALF procent. In Spanje hebben we het over 40, 50 procent, in Griekenland is de economische malaise zo groot, dat er bij de volgende verkiezingen wel weer een fascistische partij in de regering kunnen verwachten. In ItaliĆ« wordt met een beetje geluk Berlusconi herkozen … andere luiden de noodklok.

Heel veel mensen passen niet meer op Aarde. Ze zijn niet corrupt, ze frauderen niet, ze liegen niet, ze bedriegen niet, ze hebben geen last van hebzucht, ze staren zich niet blind op macht en zijn niet permanent op seks uit. Ze zijn niet jaloers, hebben geen dubbele agenda’s of – om aan altijd maar meer geld te komen – via vage contacten overal dealtjes lopen met schimmige figuren. Wat gaat er met deze mensen gebeuren, de komende tijd?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten